Fritids månadsbrev maj

2016-05-26

Carro informerar från fritids vad som hänt under maj månad

160527
Hej fritidsbarn och föräldrar!
Nu går det undan, inte alls mycket kvar tills barnen får sommarlov. Nu får vi bara hoppas på att det fina vädret håller i sig så vi får njuta av det. Efter skolan är vi ute och leker som vanligt men nu har vi börjat springa efter fjärilar, någon gång har det hänt att vi ?fångar? dem en liten stund, sedan släpper vi ut dem igen. Och blir det inte fjärilar så tar vi vad som finns, typ nyckelpigor eller maskar, haha ?

Den 10 maj firade vi Fritidshemmens dag, då kan man verkligen säga att vi hade kalas här. Vi bjöd in våra fritidsbarn och de nya barnen som kommer till hösten. Det var så roligt att se att så många barn kunde komma. Kalaskul ju! Vi började med lite tipspromenad, sedan hade vi lite lekar som sista paret ut och en lek som gick ut på att kasta bollar i en hink. Vi grillade korv med bröd, de fick popcorn, glass och godispåse. Som ni kan förstå uppskattades denna dag väldigt mycket av barnen, så från och med i år kör vi som tradition att fira Fritidshemmens dag! Klart vi ska fira vår dag! ?

Varannan torsdag kommer Tuva till oss som jag berättade i förra månadsbrevet. Så nu är vi färdiga med boken som hon läste för oss. Den handlade om några kompisar som byggde en koja, och det vill vi också göra! Vi har börjat lite smått med kojan nere i skogen. Barnen tycker det är roligt och alla får vara med att hjälpa till. Nu får vi se vad det blir för spännande bok nästa gång vi träffar Tuva.

Eftersom att vi närmar oss sommarlovet vill jag säga att vi inte skickar ut månadsbrev förrän i augusti igen, så jag tänkte att jag måste få tacka för den underbara tiden jag får tillbringa med era barn. De är helt fantastiska, vi har så roligt ihop. Och inte minst tack snälla till er föräldrar för tilliten; tillsammans gör vi ett fantastiskt jobb! ?

Önskar er barn och föräldrar en underbar sommar, med värme och sol. Vila upp er och njut av varenda minut ni får. Och som sagt: ni är ALLTID välkomna att höra av er till mig om ni har funderingar, idéer eller synpunkter.
Hälsningar
Carro
Friskolan Kronobergshed

En liten påminnelse, 6 juni är en röd dag så både skolan och fritids har stängt.