Fritids månadsbrev April

2016-04-29

Carro på fritids vill gärna berätta vad de har hittat på under April månad

160429
Hej fritidsbarn och föräldrar!
April månad har gått väldigt fort måste jag säga, men vad gör det? Vi hinner ändå med en massa när vi är här på fritids. Nu är vi ute lite mera, vi passar på när det är soligt ute och solen skiner (förutom den här veckan som har varit extremt regnig). Vi tar med oss ut det vi behöver och sedan pysslar vi på som bara den. Ibland ritar vi teckningar, ibland syr vi, spelar brännboll eller spelar vi fotboll. Det blir väldigt roligt när vi är många som vill vara med och spela.
En dag fick vi vara med och hjälpa Eroll att gräva och plantera på skolans framsida. Eroll var glad för hjälpen och barnen kände sig väldigt nöjda när de fick vara med och hjälpa till, flickorna tyckte de var ännu roligare när de fick bestämma vart blommorna skulle planteras och passade på att köra lite med killarna, hehe.

På fritids har vi gjort en tavla som visar vad som händer på fritids då barnen är här, den hänger på vår dörr. Tanken med tavlan är att barnen ska veta vad vi ska göra på fritids dag för dag; vem öppnar? Vem stänger? När vi ska på utflykt osv. Ni har säkert sett den då ni lämnar/hämtar era barn, skulle ni ha funderingar kring något eller idéer så säg gärna till.

I torsdags hade vi Tuva hos oss, vår bibliotekarie. Tanken är att hon ska komma till oss och läsa för fritidsbarnen, så att vi får lite tid ihop för att umgås och mysa till en bra bok. Nu började vi med en bok som handlar om några pojkar som ska bygga en koja, så vårt projekt blir att bygga en koja här i skolan. Barnen tyckte det här var väldigt roligt, och det uppskattades ännu mera en regnig dag. ?

Som sagt så blev det lite knasigt med informationen angående studiedagen, det är alltså fredag 20 maj. Vi ber som sagt väldigt mycket om ursäkt och hoppas på att det inte har ställt till det alldeles för er. Fritids är öppet och era barn är välkomna!
En liten påminnelse!
Klämfredagen 6 maj har fritids stängt. Men studiedagen fredag den 20 maj är det öppet för de som behöver. 6 juni är en röd dag så både skolan och fritids har stängt.

Jag tackar för mig och önskar er barn och föräldrar en trevlig valborgsmässoafton i helgen!

Ni är ALLTID välkomna att höra av er till mig om ni har funderingar, idéer eller synpunkter.
Hälsningar
Carro
Friskolan Kronobergshed
Trevlig valborg!