Medlemsbrev

2016-03-18

Styrelsen vill hålla sina medlemmar uppdaterade om ditten och datten. Här kommer mars-brevet!

Medlemsbrev mars 2016

Nu börjar det hända! Den härliga vårsolen lockar fram allehanda vårkänslor och det riktigt känns att det är något på gång nu. Fågelkvitter och knöliga knoppar vågar sig upp ur marken ger oss en aning om att det faktiskt kommer en riktigt härlig grönska alldeles snart. Snö och mörker är snart ett minne blott!

Vårterminen 2016
Vårterminen tickar på och vi är redan inne i halvtid för denna termin. Efter påsk brukar det gå snabbt. Men innan vi pratar framtid liten tillbakablick vad som hänt sedan senaste medlemsbrevet i januari.

Fas 1 i renoveringen av Lottastugan är nu helt färdig och det blev fantastiskt fint! Vi gläds åt att det gått så bra och att det faktiskt gick så enkelt att ordna upp en bättre hallmiljö och kapprum för de elever som har sin undervisning där. Även torkskåp har installerats.

Fas 2 innebär att vi installerar en toalett och ett avloppssystem och det görs under sommarlovet.

Önskningar
Elevrådet har framfört vissa önskningar om skolmiljön och skolgården. Ett av förslagen var att bygga ett älgtorn nere i skogen. Vi tog fasta på detta och kommer att sätta upp inte bara ett torn, utan två älgtorn. Ett lite mindre och ett lite större. Så nu får älgarna passa sig runtom i skogen på Kronobergshed när alla småjägare är ute och spejar.

Sexorna har även önskat en liten skatepark där de kan använda sina kick-bikes. Vi funderade över förslaget och har funnit en plats som kunde vara lämplig för detta. Dessvärre måste vi ta bort halmhyddorna först då dessa står
väldigt olämpligt till. Att forsla bort dessa är inte det lättaste då ingen vill ansvara för dem. Men vi processar och hoppas att vi snart, någon gång, kan flytta dessa och frigöra utrymme för en eventuell skatepark

Ny rektor
Som ni säkert vet ska vår nuvarande rektor Anna avsluta sin tjänst hos oss och söka sig vidare mot nya utmaningar. Hon har gjort och gör ett fantastiskt arbete för Friskolan Kronobergshed. Vi tackar henne stort för detta! I sökandet efter hennes ersättare har vi i styrelsen valt att anlita rekrytringsföretaget One Partner Group. Annonsering har redan kommit igång och förhoppningsvis kommer den synas brett och stort. Vi hoppas ju självklart att vi kommer få en riktigt bra rektor till vår fina skola som fortsätter driva den på allra bästa sätt. Ansökningstiden går ut den 10 april, kanske vet du någon lämplig skolledare som skulle passa hos oss?

Budget och sommarlov
Kan låta som en konstig kombo och det är det! I vilket fall som helst har vår ekonomiansvarige, Göran, påbörjat budgetarbetet och kommer framåt tidig sommar att vara färdig.

Lagom till sommarlovet kommer sedan den sedvanliga vårdnadshavarenkäten delas ut för att sedan sammanställas och analyseras. Men nog om det. Först ska vi ha en härlig vår!


Med önskan om en Glad Påsk!
Styrelsen genom Katarina Tuneskog