Fritids månadsbrev

bild fritids

2016-03-02

Carro på fritids informerar om månaden som gått och lite tankar framåt

Hej på er fritidsbarn och föräldrar!

Tiden bara rusar iväg och imorgon är det redan en ny månad. Jag tänkte jag skulle berätta lite om februari månad. Vi har varit ute en del på eftermiddagen, minst en halvtimme varje dag innan mellanmålet, vissa dagar har vi haft snö, regn och andra dagar har vi haft sol så nu börjar vi längta lite efter våren.
Efter mellanmålet brukar vi vara inne på fritids, ibland blir det att vi pysslar, spelar spel, dansar med mera, men framför allt - det viktigaste - vi har roligt ihop!
Vi hade jätteroligt på sportlovet. På måndagen åkte vi till Hanaslöv och åkte pulka. Barnen var oroliga över att de inte skulle finnas någon snö, men när vi kom dit och de såg hur mycket snö pulkabacken hade fick de ett leende på läpparna. Vi hade jätteroligt.
Tisdagen var vi på en sagoberättarstund på biblioteket i Alvesta, Eva som tog emot oss var jätteduktig på att berätta sagor så vi drömde oss bort i sagorna och kunde se sagorna framför oss som ett barn sa.
Onsdagen hade vi lite mera fart i det hela, vi åkte till Leos lekland. Jag måste säga att så roligt har jag inte haft på länge, vad vi skrattade. Barnen lurade upp mig till ?Vulkanen? sju meter högt, ja! Där uppe var Carro, problemet är att jag är höjdrädd och vågade inte åka ner när jag väl var uppe, haha. Efter en stund var jag nere, vill man så kan man! ?
På torsdagen åkte vi till Kreativia (Keramik- och pysselcafé). Judith väntade så förväntansfullt på oss, vi tittade på allt som fanns att måla. Barnen hade lite svårt att välja för hon hade så mycket gips- och keramikfigurer, men när vi alla hade valt var det dags för oss att sätta oss ner och låta fantasin flöda fram medans vi målade och njöt av musiken i bakgrunden. Era barn var så fokuserade med sina målningar och la ner all sin energi så när det var dags att åka hem somnade de i bilen på väg hem.
Fredagen kom inte alla barn som hade anmält sig till fritids, så det blev en lugn fredag med film och en massa gott. Så vi hade en superrolig vecka.
Viktigt att tänka på föräldrar: om era barn är anmälda till fritids och sedan ska vara lediga - tala om det i tid eller ring! Vi planerar organisation efter behovet. Blir så fel att sätta in mer personal än vad som behövs.
8 mars är det studiedag, fritids har öppet!
De blev visst lite fel i f-3 veckobrev. Fritids har öppet 8/3, meddela om ditt barn kommer.
Jag önskar er en trevlig dag, snart kommer det mejl om påsklovet?
Ni är ALLTID välkomna att höra av er till mig om ni har funderingar, idéer eller synpunkter.
Hälsningar
Carro
Carro@kronobergshed.se 0767-99 15 03
Friskolan kronobergshed